O nama

ASK G.A.G.A. SERBIAN RACING TEAM utemeljen je 1994.godine, i do danas je stekao status najstarijeg, najtraženijeg i po mnogima najpopularnijeg kluba u Srbiji.

Treba istaći da naš klub od samog osnivanja stavlja akcenat na timski rad. Insistira se na tome da pri donošenju svake odluke učestvuju svi takmičarima sa članovima Upravnog odbora na čelu sa Gdinom Životom Milićem, kao predsednikom kluba.

Uprkos teškim vremenima, ASK G.A.G.A. SERBIAN RACING TEAM jedan je od malobrojnih timova sa ovih prostora koji je uspeo da opstane i izraste u ozbiljan trkački tim.

Da biste se bliže upoznali sa auto sportom u Srbiji dovoljno je reći da auto trke u proseku prati izmedju 20 000 i 30 000 gledalaca. Auto sport u Srbiji počeo je da se razvija 1939. godine trkom za veliku nagradu Beograda na kojoj su učestvovali fabrički tipovi tadašnjeg AUTO UNION-a (AUDIJA). Posle II svetskog rata postale su legendarne trke na beogradskom Ušću na kojima je učestvovao tada mladi vozač Niki Lauda. Te trke posećivala je mnogobrojna publika oko 100 000 gledalaca po trci.

Danas, takmičenja poput YU RELIJA, brdske trke na Tari, beogradsko Ušce i Batajnica, Kraljevo, Novi Sad …privlače sve više inostranih takmičara, tako da je auto srort u Srbiji jedan od najjačih u okruženju.

Dešavanja sa trkačkih staza prate mnogobrojni mediji, SOS ima specijalizovanu emisiju koja prati svako takmičenje, a tu su i RTV PINK, RTS, RTSNS, Politika, SUPER TV kao i lokalne i međunarodne televizijske kuće.

G.A.G.A. SERBIAN RACING TEAM takmiči se u državnom šampionatu od 1994. godine.

U tom periodu je bilo uspešnih i manje uspešnih sezona. Bilo je perioda kada je samo jedan takmičar branio boje kluba.

U našoj istoriji bavili smo se takmičenjem u svim disciplinama auto sporta od kružnih trka , preko brdskih i auto relija. Konstantnim učestvovanjem na takmičenjima koja se održavaju na čitavoj teritoriji Srbije i van njenih granica , postali smo svojevrstan brend dobro poznat ljubiteljima auto sporta.

ASK G.A.G.A. SERBIAN RACING TEAM poseduje neophodnu infrastrukturu za ozbiljno takmičenje u šampionatu države.

U okviru našeg AUTO SERVISA koji se prostire na površini od oko 720 m2 i koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom i aparaturom za servisiranje i popravku motornih vozila marke FORD, GM, DODGE, CHRYSLER, JEEP i svih vozila koja su rađena za trzište SAD-a. Pružamo i usluge TEHNICKOG PREGLEDA motornih i teretnih vozila težine do 4 t. PRODAVNICA AUTO DELOVA koja ima veliki lager originalnih delova , sa mogućnošću nabavke auto delova po narudžbini.

AUTO PERIONIONICA kapaciteta istovremenog pranja 3 vozila.
Za potrebe našeg kluba kao i za potrebe svih naših klijenata obavljamo usluge šlepanja vozila ŠLEP SLUŽBOM, koja je na raspolaganju 24h svakog dana.

Pored toga što smo bili stalni učestnici na takmičenjima, 1998. počinjemo da organizujemo trke za državni šampionat, preko legendarne brdske trke na Avali do auto relija na obroncima planine Tare.

Organizaciju naših trka prati veliki odziv takmičara, a samim tim i mnogobrojna publika.

Sva dešavanja vezana za ASK G.A.G.A. SERBIAN RACING TEAM, prati veliki broj televizijskih kuća uključujući i RTS, RTV PINK, RTS NOVI SAD, mnogobrojni časopisi, internet portali i mnogobrojni mediji na lokalnom nivou.

usluge

Redovni servis podrazumeva zamenu ulja i filtera ulja i po potrebi ostalih filtera.
Rad na kočionom sistemu obuhvata kontrolu i po potrebi zamena kočionih elementa.
Uspešno održavamo na zahtevanom nivou zahvaljujući kvalitetnim i adekvatnim delovima..
Uspešno se radi remont servo letve upravljača kao i servo pumpe.
Podrazumeva kontrolu i zamenu prenosne spojnice, menjačkog sklopa kao i sklopa diferencijala.
Potrebno je dijagnostičkim uređajem utvrditi uzrok paljenja lampice.
Od zamene dihtunga poklopca motora do generalne popravke motora.
Varenje ili zamena izduvnog lonca, ili čišćenje filtera dizel čestica.
Vrlo kompleksan sklop zadužen za regulisanje tri neophodna elementa za rad motora.